דג פרובנסל

סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות שום דורות
2 כפות שמן זית
5-6 עגבניות בשלות חתוכות גס
10-15 עגבניות שרי
½ כוס מים
1 כפית מלח גס
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר לבן
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים (כ-20-25)
1/3 כוס צלפים
פילה לברק/דניס/בס נקי מעור ועצמות (600 גרם)
3-4 גבעולי טימין

הוראות הכנה

  1. מוציאים למחבת טפלון רחבה 4 קוביות בצל מטוגן דורות, 3 קוביות שום דורות, ו2 כפות שמן זית.
  2. מדליקים את האש ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את העגבניות והמים ומבשלים 3-4 דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות שרי, מלח, פלפל, סוכר, זיתים וצלפים. מחלישים את הלהבה ומבשלים 5-6 דקות נוספות. 
  5. מניחים את הדגים מעל, מפזרים עלי טימין, מכסים ומבשלים על אז נמוכה עד שהדג מלבין (8-10 דקות). מגישים חם עם אורז או לחם טרי.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים