דפי פילו ממולאים בתרד ופטה

 סועדים: 6 | זמן הכנה: 25 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

7-10 דפי פילו
2 חבילות תרד טרי (400 גרם)
2 כפות שמן זית
6 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
4 קוביות שמיר דורות
4 קוביות פטרוזיליה דורות
גרידה מלימון אחד (כף)
2 ביצים
גבינת פטה/בולגרית - ממליצים על 5% (500 גרם)
חמאה רכה (75 גרם)
2 כפות שומשום לבן או שחור

הוראות הכנה

  1. מנקים ושוטפים את עלי התרד (אין צורך לייבש אותם) ומניחים במחבת/סיר נמוך ורחב. כאשר העלים לא רטובים מוסיפים חצי כוס מים.
  2. מדליקים את האש, נותנים לעלי התרד להתכווץ כדקה או שתיים.
  3. כשנפח התרד יורד, ואין כמעט מים במחבת, מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת הקוביות בצל מטוגן דורות ושום דורות.
  4. מטגנים 2-3 דקות עד שכל הבצל נמס.
  5. מוסיפים מלח ופלפל שחור, קוביות פטרוזיליה, קוביות שמיר דורות וגרידת לימון. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שכל המרכיבים מתערבבים היטב. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר עד לטמפרטורת החדר (אפשר להעביר לקערה ולמקרר אם ממהרים).
  6. מוסיפים 2 ביצים, מפוררים את הפטה בידיים או באמצעות פומפייה ומוסיפים לתערובת.
  7. מחממים תנור אפייה ל-190 מעלות (ללא טורבו), מכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה (אם רוצים שבלולים בודדים), או תבנית עוגה עגולה מרופדת בנייר (אם רוצים שבלול אחד גדול).
  8. מתחילים במילוי: שומרים את דפי הפילו תחת מגבת לחה. לוקחים דף אחד ומברישים בחמאה, הופכים ומברישים גם את הצד השני.
  9. מניחים 2 כפות גדושות לאורך קצה אחד ומגלגלים, ומיישרים ומהדקים מעט תוך כדי גלגול.
  10. מסדרים בתבנית כשבלולים בודדים או כאחד גדול. לאחר שמסיימים מברישים שוב עם החמאה שנותרה, מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור; שבלולים בודדים יש לאפות כ -15 דקות ואם בחרנו במאפה אחד גדול, אז כ-30 דקות עד שמזהיב, מגישים חם ופריך, בתאבון!

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים