חציל במיסו

סועדים: 4| זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4 חצילים קטנים/בינוניים
3-4 כפות שמן סויה
1 קובייה שום חריף דורות
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
3 כפות מחית מיסו בהיר
2 כפות סוכר
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז

להגשה:

3 כפות בצל ירוק קצוץ
שומשום

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות עם טורבו.
  2. חוצים כל חציל לאורך, מניחים את החצאים עם הקליפה כלפיי מטה. חורצים בבשר החציל פסים לאורך ולרוחב בעזרת סכין קטנה, אך נזהרים לא לחדור את הקליפה כדי שהחציל לא יתפרק (קצת כמו כשחותכים מנגו).
  3. מברישים את החצילים בשמן, הופכים אותם על המגש כשהקליפה כלפי מעלה ומכניסים לתנור ל-25 דקות.
  4. בינתיים מוציאים לקערית קטנה שום חריף דורות וג'ינג'ר דורות, מיסו, מירין, סוכר וחומץ אורז.
  5. מוציאים את החצילים מהתנור. מעבירים למצב גריל באותה טמפרטורה.
  6. הופכים את החציל שוב, מברישים עם הרוטב את החצילים, משתמשים בכל הכמות.
  7. מחזירים למרכז התנור לצלייה של חמש דקות עד שהחצילים משחימים והרוטב מבעבע קלות.
  8. מפזרים בצל ירוק ושומשום ומגישים חם.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים