חציל וטופו בשום וג'ינג'ר

סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4 כפות שמן סויה
½ כפית מלח
חציל גדול או שניים בינוניים
חבילת טופו קשה (300 גרם)
1 כף קורנפלור
2 פלפל גמבה
3 גבעולי בצל ירוק
2 קוביות רוטב אסייתי דורות

רוטב

4 כפות רוטב סויה
4 כפות מים
1 כף סוכר לבן
1 כפית שמן שומשום
1 כפית קורנפלור

הוראות הכנה

  1. קולפים את החצילים (לא חובה), חותכים גס ומניחים בקערה, מפזרים כפית מלח דק ומניחים בצד 20-30 דקות. המלח יגיר חלק מהמים שבחציל.
  2. חותכים את הטופו לקוביות, מניחים בקערה ומוסיפים כף קורנפלור. מערבבים ומניחים בצד. 
  3. קוצצים את הבצל הירוק ומפרידים לשניים- החלק הלבן לטיגון והחלק הירוק להגשה. חותכים את הגמבה לכל צורה שנראית.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי הרוטב. 
  5. מחממים מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה, מוציאים את החציל לנייר סופג ומייבשים מעט. מוסיפים 2 כפות שמן למחבת, מוסיפים את החציל ומטגנים עד שמזהיב 4-5 דקות. 
  6. מוציאים את החציל למגש עם נייר סופג, מחזירים את המחבת לאש. 
  7. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ואת הטופו, מטגנים 2-3 דקות. 
  8. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, ואת הגמבה. מטגנים עוד דקה.
  9. מוציאים למחבת 2 קוביות רוטב אסייתי דורות ומטגנים דקה נוספת.
  10. מערבבים שוב את הרוטב, ומוסיפים למחבת. מערבבים ומכבים את האש. 
  11. מפזרים בצל ירוק מלמעלה (אפשר גם שומשום) ומגישים חם עם אורז או נודלס.

    *החצילים בשיאם באביב, כמעט ללא גרעינים.  בחרו חצילים קלים יחסית לגודלם. ככל השחציל כבד יותר כך מכיל יותר גרעינים.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים