לביבות בצל ורוטב צ׳דר

כמות לביבות: 16-18 | זמן הכנה: 5 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לביבות:

2 בצלים לבנים גדולים (350-400 גרם)
4 קוביות פטרוזיליה דורות
¾ כוס חלב (180 מ״ל)
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה מתוקה
1 ביצה
1 כוס קמח (140 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
שמן לטיגון או ספריי שמן לאפייה

רוטב צ'דר:

1 כף קמח
1 כף חמאה
2 קוביות שום חריף דורות
¾ כוס חלב
1 כוס גבינת צ׳דר מגוררת (100 גרם)

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה: 4 קוביות פטרוזיליה דורות, ¾ כוס חלב, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וביצה.
  2. קולפים את הבצל, חוצים לשניים ופורסים דק ככל האפשר.
  3. מערבבים את הנוזלים בקערה בעזרת מטרפה, מוסיפים קמח ואבקת אפיה, מערבבים מעט ככל האפשר עד שאין גושים.
  4. מוסיפים את הבצל הפרוס ומערבבים בעזרת כף עץ.
  5. מחממים מחבת עם שמן בגובה 2 ס״מ, יוצקים 4-5 לביבות בעזרת כף, מטגנים 1-2 דקות עד שמזהיב והופכים. 
  6. ללביבות אפויות ולא מטוגנות: מחממים תנור ל-170 מעלות (טורבו), מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה. יוצקים לביבות בעזרת כף, משמנים מעל עם ספריי שמן ואופים במרכז התנור 15 דקות. מוציאים, הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות.
  7. מכינים רוטב צ׳דר: מוציאים לצלחת או מחבת כף חמאה כף קמח ו2 קוביות שום חריף.
  8. מדליקים להבה בינונית ומערבבים עם מטרפה או כף עץ 2-3 דקות עד שהכל מתאחד. מוסיפים חלב קר, מביאים לרתיחה, מערבבים היטב ומכבים את האש. 
  9. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים עד שמתקבל רוטב חלק. את הרוטב יש להכין לקראת מועד ההגשה, או להכין מראש ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים