לחם שום שחור

זמן הכנה: 20 דקות | זמן אפייה: 25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לבצק:

500 גרם קמח פיצה או קמח לבן
280 מ"ל מי קרח
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית גדושה מלח
50 מ"ל שמן זית

חמאת שום שחור:

100 גרם חמאה
3 קוביות מיקס שום ושום שחור דורות
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח

להרכבה:

4 קוביות בזיליקום דורות
10 עגבניות שרי חצויות
200 גרם גבינה מגוררת (מוצרלה או מה שיש במקרר)

הוראות הכנה

  1. שמים את כל חומרי הבצק חוץ מהמלח ושמן הזית ולשים במיקסר במהירות נמוכה. כעבור 5 דקות מוסיפים את המלח, וכעבור 5 דקות נוספים מוסיפים 50 מ"ל שמן זית. לשים לעוד דקה ומכבים. 
  2. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים עד שהכדור מכפיל את גודלו. (אם יש  זמן, עדיף להתפיח במקרר לילה)
  3. מוציאים לקערה קטנה את כל המרכיבים של החמאה, ומניחים בצד לריכוך.
  4. מוציאים לקערית נפרדת 4 קוביות בזיליקום דורות.
  5. משמנים תבנית עגולה (28 ס"מ), או בכל צורה עם שטח פנים דומה.
  6. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מניחים על משטח העבודה ופותחים בעזרת הידיים לצורת מלבן. (פחות או יותר, אין צורך לדייק).
  7. מערבבים את החמאה, מורחים כ-2/3 מהכמות על הבצק. את השאר שומרים במקרר כחמאת שום מושלמת. 
  8. מפזרים את הגבינה, את העגבניות והבזיליקום.
  9. מגלגלים לגליל ארוך, חותכים עיגולים בעובי 5-6 סנטימטר, ומסדרים בתבנית כשהצד הפתוח למעלה מבלי לצופף מידי.
  10. מכסים, ומשאירים בחוץ לעוד 20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  11. אופים במרכז התנור כ-25 עד שהמאפה מזהיב, מגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים