לחמניות ביס כשרות לפסח

9 לחמניות ביס
זמן הכנה: 15 דקות | זמן התפחה: 30-40 דקות | זמן אפיה: 35-40 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

250 גרם קמח מולינה ירוק כשר לפסח (יש בכל סופר)
15 גרם שמרית כשר לפסח (קצת יותר מחצי קובייה)
½ 1 כף סוכר (20 גרם)
2 קוביות שום דורות
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
250 מ"ל מים פושרים (כוס ועוד קצת)
4 כפות שמן זית
2 כפיות מלח (12 גרם)
1 חלמון או שמן זית להברשה
שומשום או זרעים לציפוי.

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערת המיקסר: מים, סוכר ושמרים – מערבבים היטב.
  2. מוסיפים 2 קוביות שום דורות ו- 3 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות.   מוציאים קוביית עשבי תיבול איטלקי דורות נוספת לקערית ומניחים בצד (להברשה מאוחר יותר).
  3. מוסיפים את הקמח, מפעילים את המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה ל-5 דקות. 
  4. מפסיקים את המיקסר, מנקים את השוליים בעזרת כף סיליקון, מוסיפים 2 כפיות מלח ו-2 כפות שמן זית, מפעילים את המיקסר ל-7-8 דקות נוספות. 
  5. בשלב הזה הבצק אחיד, אך מאוד דביק (זה בסדר), משמנים את משטח העבודה ואת הידיים, מוציאים את הבצק ומגלגלים לנקניק. 
  6. חותכים ל-9 יחידות (או כמה שתרצו) ומכדררים ביד.
  7. מניחים בתבנית משומנת ומשאירים רווח של 2 ס"מ ביניהם לתפיחה.
  8. מכסים ומשאירים במקום חמים (אפשר להפעיל את התנור על חום מינימלי של 50 מעלות ולהניח בתנור). 
  9. לאחר כ-30 דקות בודקים את נפח הכדורים, אם גדל בלפחות 50 אחוז ממשיכים. אם לא, ממתינים עוד קצת.
  10. מערבבים חלמון עם קוביית עשבי תיבול איטלקי.
  11. מחממים תנור ל170 מעלות.
  12. מברישים את הלחמניות בחלמון, מפזרים תוספת רצויה ומכניסים למרכז התנור. 
  13. אופים לפחות 30 דקות ואז בודקים, נקישה על הלחמנייה צריכה להשמיע רעש מעט חלול. 
  14. מוציאים ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים