מאפה פילו עוף ופלפלים

סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

פרגיות חתוכות לחתיכות קטנות - אפשר גם טחון (500 גרם)
2 כפות שמן זית (ועוד 4-5 להברשה)
3 קוביות בצל מטוגן דורות
2 גמבות קצוצות (אפשר לשלב צבעים)
2 כפות תיבול לקציצות דורות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
8-9 דפי פילו
1 כף שומשום לבן או שחור

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת טפלון היטב על אש גבוהה. 
  2. מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת העוף, מטגנים 2-3 דקות.
  3. מוסיפים 3 קוביות בצל מטוגן דורות ואת הגמבה הקצוצה ומטגנים 2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים מלח פלפל ומכבים את האש. העוף צריך להלבין, אבל יתבשל עוד בתנור.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות (ללא טורבו).
  6. מברישים דף פילו בשמן זית, הופכים ומברישים את הצד השני.
  7. מניחים כף וחצי בערך בחלק הקרוב של הדף ומסדרים לרוחב.
  8. מגלגלים את הדף ומעצבים באיזה צורה שרוצים (מלבן/שבלול גדול/שבלולים בודדים).
  9. מניחים במגש אפיה (רצוי עם רשת), מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור עד שמזהיב (15 דקות לשבלולים בודדים).
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים