מרק יוגורט ומלפפונים קר (טראטור)

 סועדים: 8 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

1 ק״ג יוגורט יווני 8-10% שומן (או כל יוגורט לא ממותק לטעמכם)
1 כוס מים קרים
1 קובייה שום דורות
5 קוביות שמיר דורות
3 מלפפונים
מלח
כוס אגוזי מלך (70 גרם)
שמן זית (100 מ"ל)
קוביות קרח
עלי נענע

הוראות הכנה

  1. מוציאים את היוגורט לקערה, מוסיפים כוס מים, קוביית שום דורות ו-5 קוביות שמיר דורות.
  2. קוצצים בסכין את המלפפונים לקוביות בינוניות או קטנות כפי יכולתכם (לא להשתמש בפומפייה או מעבד מזון).
  3. מוסיפים חצי מכמות המלפפונים הקצוצים ליוגורט.
  4. מוסיפים חצי מכמות השמן ומערבבים היטב עם מטרפה.
  5. קוצצים את אגוזי המלך גס.
  6. מוסיפים מעט מלח וטועמים
  7. מחלקים את המרק לקערות או כוסות, מפזרים את המלפפונים הקצוצים שנותרו ואת האגוזים הקצוצים, מזלפים שמן זית ומפזרים עלי נענע טרייה.

מניחים קוביית קרח אחת בכל מרק ומגישים.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים