מרק פטריות

סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
500 גרם פטריות טריות (שמפיניון או שמפיניון ופורטובלו)
2\1 כפית פלפל שחור
2 קוביות שום דורות
6 קוביות בצל מטוגן דורות
2 כפות קמח לבן
2 כפות יין לבן
2 כוסות מים (500 מ"ל)
2 כוסות חלב (500 מ"ל)
ענפי טימין או כף טימין יבש
1 עלה דפנה
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
4 קוביות פטרוזיליה דורות
מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. פורסים או קוצצים גס את הפטריות. 
  2. מחממים היטב סיר רחב על להבה חזקה. רצוי להשתמש בסיר רחב כדי לטגן את הפטריות היטב.
  3. מוסיפים לסיר חמאה, שמן זית ואת הפטריות. מטגנים 4-5 דקות ומערבבים מדי פעם. 
  4. מוסיפים 6 קוביות בצל מטוגן דורות ו-2 קוביות שום, מטגנים ומערבבים דקה נוספת.
  5. מוסיפים 2 כפות קמח לבן ומערבבים.
  6. מוסיפים יין לבן ומערבבים.
  7. מוסיפים מים, חלב, טימין ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומחלישים את האש עד לבעבוע קל.
  8. כעבור 20 דקות, מוציאים את עלה הדפנה וענף הטימין. 
  9. מוסיפים שמנת מתוקה ו-4 קוביות פטרוזיליה דורות. מבשלים עוד 2 דקות נוספות.
  10. טוחנים את מרק, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים