סלט מוצרלה ותאנים

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לסלט:

1 שקית עלי רוקט שטופים
10 תאנים טריות
עלי נענע מ-6/7 גבעולים
6 גבעולי בצל ירוק ללא החלק הלבן
4 כדורי גבינת מוצרלה טרייה
מלח
פלפל שחור

לרוטב:

75 מ"ל חומץ בלסמי (1/3 כוס)
150 מ"ל שמן זית (2/3 כוס)
2 קוביות פסטו דורות
1 כפית דבש
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

 

1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה ומניחים בצד.
2. קורעים את כדורי המוצרלה לתוך קערה, מוסיפים שמן זית, מעט
מלח ופלפל ומערבבים.
3. חותכים את התאנים לרבעים ומוסיפים לקערה.
4. חותכים את הבצל הירוק לרצועות אלכסוניות ומוסיפים לקערה.
5. ממיינים את עלי הרוקט (מוציאים גבעולים עבים אם יש) ואת עלי הנענע ומוסיפים
לקערה.
6. מנערים את צנצנת הרוטב היטב עד שמתאחד, מוסיפים שליש
מכמות הרוטב לקערה ומערבבים בעדינות עם הידיים. במידה
והסלט יבש, מוסיפים עוד מעט מהרוטב.
7. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

 

8. את הרוטב שנותר ניתן לשמור במקרר עד שבוע

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים