סלק צלוי, תפוזים ורוקט

סועדים:4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

סלק צלוי:

4 סלקים קלופים וחתוכים לפלחים
2 קוביות שום דורות
2 קוביות בזיליקום דורות
1 כף סוכר חום
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית

רוטב:

1 כף חומץ יין אדום
2 כפות מיץ תפוזים
2 קוביות בזיליקום דורות
1 כפית דבש
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית חרדל
4 כפות שמן זית

סלט:

צרור עלי רוקט שטופים
½ בצל סגול פרוס
3 תפוזים חתוכים לפלחים או פרוסות
3 כפות קשיו או פקאן קלוי קצוץ

הוראות הכנה

  1. מוציאים לתבנית פיירקס 2 קוביות שום דורות, 2 קוביות בזיליקום דורות, כף סוכר חום, כף חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס.
  2. קולפים וחותכים את הסלק לפלחים (רבעים או שישיות תלוי בגודל), מוסיפים לתבנית ומערבבים.
  3. מכסים את התבנית וצולים בתנור 220 מעלות למשך 45 דקות. עד שהסלק מתרכך קצת אבל לא מתפרק.
  4. שמים את כל רכיבי הרוטב בצנצנת ומניחים בצד.
  5. מרכיבים את הסלט- עלי רוקט, תפוזים, בצל סגול והסלק. יוצקים חצי מכמות הרוטב, מערבבים ומוסיפים עוד לפי הצורך.
  6. מפזרים קשיו או פקאן קלוי ומגישים.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים