עוף באננס חגיגי

סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

8 יחידות פרגית על עצם או שוקיים 1.5 קילו
3 בצלים לבנים גדולים
1 אננס קלוף וחתוך

רוטב:

1 כף שמן סויה
3 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
1כוס מיץ אננס
½ כוס רוטב סויה
½ כוס סוכר חום
4 כפות קטשופ
1 כף שמן שומשום
2 כפות מים
1 כף קורנפלור

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. מניחים בסיר קטן 1 כף שמן סויה, 3 קוביות ג׳ינג׳ר דורות, ו-3 קוביות שום חריף דורות. מדליקים להבה בינונית ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
  2. מוסיפים לסיר מיץ אננס, סויה, סוכר, קטשופ וכף שמן שומשום, מביאים לרתיחה ומערבבים.
  3. מערבבים בקערה קטנה את המים והקורנפלור, מוסיפים לסיר, מערבבים חצי דקה עד שהרוטב מסמיך ומבריק. מכבים את האש.
  4. מערבבים בקערה חצי
  5. קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות בעובי ס״מ, מסדרים את הבצל בתחתית תבנית פיירקס.
  6. מסדרים את העוף על הבצל.
  7. שומרים חצי מכמות הרוטב בצד , את החצי השני יוצקים על העוף, רצוי להכין מראש ולהשרות שעתיים במקרר לפחות, אך לא חובה.
  8. מחממים תנור ל190 מעלות (עם טורבו), צולים במרכז התנור כ-30 דקות עד שמתחיל טיפה להזהיב, ומוציאים.
  9. אם הצטברו הרבה נוזלים בתחתית התבנית, שופכים קצת לכיור (לא הכל), מברישים את העוף בעוד קצת רוטב, מפזרים פרוסות אננס מעל, מברישים את האננס ברוטב ומחזירים לתנור לעוד 20-30 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות.
  10. מוציאים כשהעוף שחום ויפה, מוסיפים את הרוטב שנותר, מפזרים בצל ירוק ומגישים חם.*מתאים לכל חלק של עוף שאוהבים, זמני הצליה משתנים
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים