עוף בקרמל וג׳ינג׳ר, אורז וירק מאודה

סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

6 כפות שמן סויה /קנולה
פלפל חריף טרי קצוץ נקי מגרעינים, או צ׳ילי יבש גרוס
5 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
מיץ משני לימונים
4 כפות רוטב דגים
80 גרם סוכר דמררה
8 יחידות פרגית חתוכה לשלישים, או 12 יחידות פילה חזה עוף
2 כוסות אורז עגול (או כל אורז לבחירתכם)
שעועית ירוקה או ברוקולי, טרי או קפוא
מלח

הוראות הכנה

  1. מרתיחים קומקום עם לפחות 3 כוסות מים.
  2. מחממים 3 כפות שמן עם האורז בסיר ומערבבים לדקה. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים וחצי כפית מלח, מחלישים את האש ומכסים.
  3. מפעילים טיימר ל15 דק' ובסיומו מכבים את האש מתחת לאורז.
  4. בסיר קטן נוסף, מרתיחים מים וחולטים את הירק. כדאי להעביר את הירק למי קרח כדי לשמור על הצבע הירוק.
  5. מוציאים את קוביות הג'ינג'ר דורות למחבת כבדה וגדולה, ביחד עם השמן ומדליקים את האש על להבה בינונית.
  6. מטגנים את הג׳ינג׳ר כדקה, מוסיפים פלפל חריף, מיץ לימון, רוטב דגים וסוכר.
  7. כעבור דקה נוספת, מניחים את חתיכות העוף ומבשלים כ6-7 דק' עד שהשוליים הופכים לבנים.
  8. הופכים את חתיכות העוף במלקחיים ( רצוי לא להקפיץ מחבת עם קרמל רותח) ומבשלים עוד 6-7 דק' עד שהנוזלים מתאדים והקרמל מתחיל להידבק לעוף, ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים