פילו קממבר ונקטרינות

סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לבלילה

3 קוביות בצל מטוגן דורות
2/3 כוס שמנת מתוקה (160 מ"ל)
חמאה מומסת (50 גרם)
1 ביצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

הרכבה

7-8 דפי פילו מופשרים
גבינת קממבר (300 גרם)
4 נקטרינות

להגשה

3 קוביות פסטו דורות
כף שמן זית

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה גדולה את כל מרכיבי הבלילה.
  2. מוציאים לקערה קטנה 3 קוביות פסטו דורות וכף שמן זית.
  3. מחממים תנור ל180 מעלות (ללא טורבו).
  4. פורסים את הקממבר והנקטרינות לעובי ½ ס"מ.
  5. מכינים תבנית בקוטר 30 ס"מ מרופדת בנייר אפיה. (אפשר להשתמש בתבנית בכל צורה)
  6. מערבבים היטב את חומרי הבלילה.
  7. טובלים דף פילו אחד בבלילה, מרימים ומעבירים לתבנית, מכווצים את הצד כמו מניפה. חוזרים עם הדפים האחרים עד שהם מכסים את כל התבנית.
  8. אם נותרה בלילה בקערה, שופכים אותה על דפי הפילו.
  9. מסדרים את הגבינה והנקטרינות, מפזרים עוד טיפה פלפל שחור ואופים בתנור כ- 30 דקות עד שהבצק מזהיב.
  10. מוציאים את המאפה מהתנור ומפזרים פסטו מעל, מגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים