פיצה עם בצק פסטו

 4 פיצות אישיות | זמן הכנה: 30 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לבצק

3 קוביות פסטו דורות
3.5 כוסות קמח או קמח פיצה
1 כפית שמרים יבשים (4 גרם)
1 כפית סוכר (5 גרם)
כוס ושתי כפות מים פושרים (270 מ"ל)
1 כפית מלח (6 גרם)
4 כפות שמן זית (50 מ"ל)

לרוטב

2 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
1 קוביה פסטו דורות
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
כף שמן זית
½ כפית מלח
½ כפית סוכר

להרכבה

2-3 כפות קמח תירס או סולת
גבינת מוצרלה מגוררת (350 גרם)
3 קוביות פסטו דורות

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערת מיקסר 3 קוביות פסטו דורות.
  2. מוסיפים 500 גרם קמח פיצה, כפית שמרים, כפית סוכר ו-270  מ"ל מים פושרים. 
  3. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ל-5 דקות, מוסיפים כפית מלח ולשים במיקסר עוד 5 דקות. 
  4. מוסיפים שמן זית ולשים לעוד דקה, מעצבים לכדור ומעבירים לקערה ומכסים במגבת לחה או ניילון נצמד. 
  5. מתפיחים 24 שעות במקרר או שעתיים בטמפרטורת החדר. התפיחה האיטית במקרר יוצרת בצק טוב וגמיש יותר. 
  6. מחלקים ל-4 כדורים ולתפיחה נוספת: 12 שעות במקרר או שעה בחוץ. 
  7. מכינים את הרוטב: מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות ומניחים בצד.
  8. מחממים תנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר שלו (בד"כ 250 מעלות בתנור ביתי).
  9. מקמחים מעט את משטח העבודה בקמח תירס או סולת. פותחים את הכדור בעדינות בעזרת האצבעות, עד לצורה הרצויה. מעבירים למגש (רצוי מגש פיצה מחורר).
  10. שמים רוטב בעדינות ומפזרים ¼ מכמות הגבינה. מברישים את השוליים במעט שמן זית ולתחתית התנור. 
  11. אופים כ8-10 דקות ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים