פסטה עגבניות שמנת ותרד בסיר אחד

 מס' סועדים: 4-5 | זמן הכנה: 5 דקות | זמן אפיה: 12-18 דקות תלוי בסוג הפסטה

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4 קוביות בצל מטוגן דורות
4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
4 כוסות מים (1 ליטר)
400 גרם פסטה קצרה יבשה (מקרוני/פוזילי/פנה)
½ חבילת עלי תרד בייבי (100 גרם)
4 קוביות בזיליקום דורות
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

  1. מניחים מחבת רחבה ועמוקה (או סיר רחב ונמוך) על להבה בינונית, מוציאים למחבת 4 קוביות בצל מטוגן דורות ו-4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות. מערבבים כדקה. 
  2. מוספים למחבת שמנת מתוקה ומים. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. 
  3. מערבבים את הפסטה היבשה פנימה. מחלישים את הלהבה לבינונית ומכסים.
  4. פותחים את המכסה כל 2-3 דקות, מערבבים ומכסים שוב. 
  5. לאחר כ-10 דקות מסירים את המכסה ומתחילים לבדוק את הפסטה (זמן הבישול משתנה בהתאם לפסטה שנבחרה),  ממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה. 
  6. במידה והרוטב מתאדה לפני שהפסטה מוכנה מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.
  7. כשהפסטה מבושלת ונראה שיש מספיק רוטב, מוסיפים פנימה את עלי התרד ו-4 קוביות בזיליקום דורות ומערבבים.
  8. מוספים מעט מלח ופלפל שחורף טועמים ומתקנים.
  9. מוסיפים 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת ומגישים חם.

יש לכם כבר פסטה מבושלת מראש?  הוסיפו רק חצי כוס מים במקום 4 כוסות, וזמן ההכנה יתקצר ל-8 דקות.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים