פסטה פסטו

סועדים: 4 | זמן הכנה: 5 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

1 חבילת פסטה (500 גרם)

לפסטו וצנוברים:

6 קוביות פסטו דורות
4 כפות צנוברים קלויים
3 כפות שמן זית
1/3 כוס מים
מלח
גבינת פרמזן מגורדת (לפי הטעם)
פלפל שחור

לפסטו ושמנת:

4 קוביות פסטו דורות
1 מיכל שמנת מתוקה (38%)
1/2 כוס מים
מלח
פלפל שחור

לפסטו זוקיני ועגבניות מיובשות:

4 כפות שמן זית
2 זוקיני (או קישוא בינוני)
10-12 עגבניות מיובשות
4 קוביות פסטו דורות
1/3 כוס מים
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה

**בוחרים פסטה מתאימה למנה: לפסטה על בסיס שמן זית עדיף להימנע מפסטה חלולה (פנה למשל).

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

אופציה 1: פסטו וצנוברים / פסטו ושמנת: 

  1. שמים את כל המרכיבים למעט מלח ופלפל בסיר רחב ונמוך (סוטאז'), ומבשלים על להבה בינונית.
  2. מחממים  כ2-3 דק' עד שהכל מתחבר, מתבלים במעט מלח ופלפל, שופכים את הפסטה המבושלת לסיר ומערבבים.
  3. טועמים, מתקנים מלח ופלפל ומגישים עם גבינת פרמזן מגורדת בצד.

אופציה 2: פסטו זוקיני ועגבניות מיובשות:

  1. מחממים סיר נמוך ורחב עם 4 כפות שמן על להבה בינונית.
  2. בינתיים חותכים את הקישואים לרצועות ומוסיפים למחבת.
  3. מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
  4. חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות ומוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים 4 קוביות פסטו דורות, מים, מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד דקה.
  6. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים