פרגית ברוטב בוטנים

 סועדים : 4 | זמן הכנה: 15 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

פרגיות (800 גרם)

למרינדה

3 קוביות שום חריף דורות
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות כורכום דורות
2 כפות סוכר חום
1 כף רוטב דגים
1 כפית כמון
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן סויה

רוטב בוטנים

1/3 כוס חמאת בוטנים (100 גרם)
2 כפות חומץ אורז (15 גרם)
2 כפות רוטב סויה (15 גרם)
½ 1 כף דבש (20 גרם)
1 כף שמן שומשום (10 גרם)
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות שום דורות
4 כפות חלב קוקוס (30 מ"ל)

להגשה

3 כפות בוטנים שבורים
בצל ירוק או עלי כוסברה
לימון חתוך לרבעים

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה את כל רכיבי המרינדה.
  2. מוציאים לקערה שניה את רכיבי הרוטב.
  3. מערבבים את המרינדה, מוסיפים את הפרגיות ומשרים לשעה עד לילה במקרר.
  4. מערבבים את רוטב הבוטנים ומניחים בצד.
  5. צולים את הפרגיות על הגריל עד שמוכנות, מברישים ברוטב בוטנים, מפזרים בוטנים שבורים, בצל ירוק או כוסברה טרייה ומגישים עם רבעי לימון.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים