קנלוני דלורית, גבינות ופיסטוקים

סועדים: 8 | זמן הכנה: 25 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

מילוי דלורית

דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות (1 קילו)
2 כפות סירופ מייפל
6 קוביות בצל מטוגן דורות
5 קוביות בזיליקום דורות
3 כפות פיסטוקים קצוצים
גבינת ריקוטה (250 גרם)
גבינת מוצרלה מגורדת (150 גרם)
גבינת מסקרפונה (250 גרם)
1 כפית גדושה מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 ביצה

רוטב בשמל

חמאה (50 גרם)
3 כפות קמח לבן
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
חלב (500 גרם)
חצי כפית מלח

הרכבה

2 חבילות קנלוני (500 גרם)
מגורדת גבינת מוצרלה (100 גרם)
3 קוביות בזיליקום דורות
1 כף שמן זית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מערבבים דלורית ומייפל וצולים בתנור כ-20 דקות עד שהדלורית מתרככת.
  3. בינתיים מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים 4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות ומערבבים עם מטרפה עד שנוצר ממרח אחיד.
  4. מוסיפים חלב קר לסיר ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שמתקבל רוטב סמיך, מעבירים לקערה ומכסים.
  5. מוציאים את כל מרכיבי המילוי לקערה, מוסיפים את הדלורית הצלויה כשמוכנה ומועכים היטב בעזרת מועך פירה.
  6. מחלישים את התנור ל-180 מעלות.
  7. מרפדים סיר או תבנית עוגה עמוקה בנייר אפיה. יוצקים חצי מכמות הבשמל ומסדרים את הקנלוני בעמידה עד שהתבנית מתמלאת (לא לצופף יותר מידי).
  8. מעבירים את המילוי לשק זילוף ומזלפים לתוך הקנלוני כמעט עד הסוף עד שנגמר.
  9. יוצקים את החצי השני של רוטב הבשמל ומפזרים את גבינת המוצרלה המגורדת.
  10. מכסים במכסה או נייר כסף ואופים בתנור 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 15 דקות נוספות להזהבה.
  11. מערבבים 3 קוביות בזיליקום דורות וכף שמן זית, מזלפים מעל ומגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים