קציצות חומוס וקישואים

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

2 כוסות גרגירי חומוס משומר מסונן או קפוא (400 גרם)
½ 2 כפות תערובת תיבול לקציצות דורות (55 גרם)
1 קישוא גדול מגורד
3 כפות שמן זית (30 מ"ל)
1 כף טחינה גולמית
½ גביע יוגורט (80 גרם)
½ כוס פנקו
2 ביצים
2 כפות בצל ירוק קצוץ
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס

לטיגון או אפייה

½ כוס שמן זית או ספריי שמן זית

רוטב

גביע יוגורט
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
מעט מלח גס

הוראות הכנה

  1. טוחנים את גרגירי החומוס בפולסים במעבד מזון או במועך פירה, (יש להקפיד לא לעבד יותר מידי שהגרגירים לא יהפכו למשחה) ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
  3. לקציצות מטוגנות: מחממים מחבת טפלון רחבה, מוסיפים שתי כפות שמן ויוצרים קציצות לתוך המחבת בעזרת כף. מטגנים כשתי דקות מכל צד עד שמזהיב.
  4. לקציצות אפויות: מחממים תנור ל200 מעלות (ללא טורבו), מרפדים מגש בנייר אפיה, משמנים עם ספריי שמן, יוצקים קציצות בעזרת כף על המגש ומרססים את הקציצות גם בספריי שמן. אופים במרכז התנור כ-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
  5. מכינים את הרוטב ומגישים.

 

  • אפשר להוסיף עוד ירקות שיש במקרר: גזר מגורד, בצל לבן קצוץ, כרישה, תרד קצוץ.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים