זמן הכנה: 5 דקות
לחם לבן כמות לתבנית אפיה אחת (מה שנשאר בבית-באגט או לחמניה)
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
2 קוביות שום דורות
2 מלפפונים חתוכים לרצועות
2 פלפל גמבה חתוכים לרצועות
10-12 עגבניות שרי חצויות
חצי בצל סגול פרוס דק
4-5 עלים חסה רומית חתוכים לרצועות
20-30 זיתים מגולענים (מהסוג שאוהבים)
150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
חצי כפית אורגנו יבש
כוס עלי פטרוזיליה
1 מיץ לימון
3 כפות שמן זית
לקרוטונים:
1. מחממים תנור ל180 מעלות (ללא טורבו).
2. מוציאים 4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות ו-2 קוביות שום דורות לתוך קערה גדולה, מניחים בצד כ10 דק'.
3. מוסיפים שמן זית ומלח לקערה ומערבבים.
4. מוסיפים את קוביות הלחם, מערבבים עם הידיים ומעבירים לתבנית.
5. אופים כ15 דק' עד שהקרוטונים מזהיבים.
לסלט:
1. מערבבים את כל המרכיבים, למעט הגבינה והקרוטונים.
2. מפזרים קרוטונים וגבינה בנדיבות ומגישים.