קריספי סלמון

24 יחידות | זמן הכנה: 30 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

אורז:

½1 כוסות אורז סושי
2 כוסות מים
1 כפית מלח
3 כפיות חומץ אורז
1 כפית סוכר
1 כף שמן שומשום
4 כפות שמן סויה לטיגון

סלמון:

פילה סלמון טרי חתוך לקוביות (500 גרם)
3 קוביות מיץ לימון טבעי דורות
2 קוביות תיבול אסייתי דורות
1 כף סויה
2 כפות בצל ירוק
1 כף נענע
2 כפות מיונז
½ כפית מלח
1 כף פירורי לחם פנקו
1 כף שומשום שחור ולבן
בצל ירוק להגשה

הוראות הכנה

  1. שמים את האורז בקערה, ממלאים מים ומסננים, חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים עד שהמים יוצאים נקיים. מסננים היטב ומעבירים את האורז לסיר קטן.
  2. מוסיפים 2 כפות מים, מביאים לרתיחה, מכסים, מחלישים את האש, מבשלים 15 דקות (מהרתיחה), מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 3-4 דקות.
  3. מערבבים בקערה קטנה כפית מלח, כפית סוכר, כף שמן שומשום ו-3 כפיות חומץ אורז. מוסיפים לאורז ומערבבים.
  4. פורסים ניילון נצמד בתבנית (25×25 ס״מ לפחות), מעבירים את האורז לתבנית, מצופפים ומהדקים עד שנוצר ריבוע בעובי 1 ס״מ. מכסים ומעבירים ומקרר לשעתיים לפחות. ככל שיעבור יותר זמן במקרר, האורז יתגבש ויתייבש ויהיה קל יותר לעבוד איתו אח״כ. מומלץ להכין את האורז בבוקר יום ההגשה.
  5. אחרי הקירור, מוציאים את התבנית מהמקרר, מעבירים את ריבוע האורז לקרש חיתוך וחותכים לריבועים קטנים בגודל ביס.
  6. מחממים מחבת טפלון רחבה, מוסיפים 2 כפות שמן סויה ומסדרים את קוביות האורז במחבת. יש לשמור על רווח קטן בין הקוביות שלא יידבקו. מטגנים 2-3 דקות עד שמזהיב, הופכים בעזרת תרווד ומזהיבים את הצד השני. מעבירים לרשת לקירור. אפשר להכין עד שעה לפני ההגשה.
  7. הדג- כשמכינים מנה עם דג נא, יש להקפיד על דג טרי מאוד, נקי מכל עור, עצמות או חלקים כהים בדג. מרכיבים את המנה מיד לפני ההגשה.
  8. מוציאים לקערה 3 קוביות מיץ לימון טבעי דורות ו-2 קוביות תיבול אסייתי דורות. קוצצים את הסלמון בסכין חד, מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב עם כף.
  9. מסדרים את קוביות האורז על צלחת הגשה, מניחים כפית גדושה מתערובת הדג מעל.
  10. מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים