רצועות בקר ואננס

  סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בשר שייטל/אנטריקוט/ סינטה פרוס לרצועות דקות (500 גרם)
1/2 כוס רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
1/4 כוס חומץ אורז
1 חבילת נודלס מבושלת לפי ההוראות (או 2 כוסות אורז לבן)
5 כפות שמן סויה
2 כוסות אננס טרי או משומר (חתוך לקוביות)
5 קוביות ג'ינג'ר דורות
3 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות כוסברה דורות
2 גבעולי בצל ירוק
פלפל חריף טרי קצוץ (לאוהבי החריף)
2 כפות שומשום לבן/ שחור

הוראות הכנה

  1. מערבבים רוטב סויה, סוכר חום וחומץ אורז בקערה. משרים את רצועות הבשר למשך 10 דק' לפחות. במידה ויש זמן, רצוי להשרות כשעתיים במקרר.
  2. מבשלים את הנודלס או האורז לפי ההוראות.
  3. מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה. מוסיפים 2 כפות שמן סויה ומחכים עד שהשמן רותח.
  4. מוציאים חצי מכמות רצועות הבקר מהמשרה ומוסיפים למחבת. צורבים כחצי דקה מכל צד, הופכים עם מלקחיים ומוציאים מהמחבת.
  5. חוזרים על הפעולה עם החצי השני, ואת נוזל המשרה שנותר שומרים בצד.
  6. מנקים את המחבת ומחזירים לאש, מוסיפים כף שמן, 5 קוביות ג'ינג'ר דורות, 3 קוביות כוסברה דורות ואת האננס. מטגנים כ2 דק' תוך כדי ערבוב.
  7. מוסיפים את רצועות הבשר, ומטגנים לעוד דקה.
  8. מוסיפים את נוזל המשרה, 3 קוביות כוסברה דורות ואת הנודלס, מחלישים את הלהבה וממשיכים לערבב תוך כדי בישול עד שכל המרכיבים מתחברים. (במידה ומכינים עם אורז, לא מוסיפים את האורז פנימה).
  9. מגישים עם בצל ירוק קצוץ ושומשום לבן/שחור.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים