שוקיים צלויות וירקות

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4 קוביות שום חריף דורות
4 קוביות כוסברה דורות
4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס דבש
3 כפות מירין
חצי כוס בוטנים קלויים קלופים ומרוסקים
8 שוקי עוף טריים ונקיים
חצי כרוב לבן גדול (או שלם קטן)
קופסת נבטים
1 כרישה
2 פלפל גמבה
½ דלורית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל220 מעלות.
  2. שמים בקערה בינונית: קוביות שום חריף דורות, קוביות כוסברה דורות, קוביות ג׳ינג׳ר דורות ומניחים בצד כחמש דקות להפשרה.
  3. בינתיים חותכים את הירקות ומניחים בתבנית פיירקס: כרוב פרוס דק (רצוי במנדולינה), כרישה לטבעות בעובי 1 ס״מ, דלורית לקוביות בגודל 2 ס״מ בערך. מוסיפים נבטים ומערבבים את כל הירקות יחד.
  4. מוסיפים לקערה הראשונה את הסויה, הדבש  הבוטנים והמירין ומערבבים היטב.
  5. מערבבים את העוף ברוטב ומסדרים על הירקות, את כל הרוטב שנשאר מפזרים מעל העוף והירקות.
  6. מכניסים למרכז התנור על רשת ואופים כ50 דק'. בודקים אם העוף התבשל עד לעצם ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים