שוק טלה

 סועדים: 6 | זמן הכנה: 20 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

שוק טלה מפורק (2.5 ק"ג)

למרינדה

4 קוביות שום דורות
3 קוביות שום חריף דורות
4 קוביות פטרוזיליה דורות
2 כפות רוזמרין קצוץ
גרידה משני לימונים
מיץ מלימון אחד
3 כפות חומץ יין אדום
3 כפות חרדל דיז'ון
1 כף מלח
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית
2 כפות סירופ מייפל

הוראות הכנה

  1. מניחים את כל חומרי המרינדה בצנצנת וסוגרים.
  2. פותחים את הבשר בתוך תבנית, מנערים את הצנצנת ויוצקים 2/3 מהכמות על הבשר ומעסים את הרוטב לתוכו. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים עד לילה.
  3. את הרוטב שנותר בצנצנת שמים במקרר עד ההגשה.
  4. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים מגש מרופד בנייר אפיה ורשת צלייה מעל.
  5. מגלגלים את השוק ויוצרים גליל (לא חייב להיות מדויק). קושרים עם חוט פשתן (שלושה קשרים פשוטים מסביב לגליל), כדי לשמור על הצורה בצלייה. את הנוזל שנותר בתבנית שומרים לזמן הצליה.
  6. צולים על הרשת במשך שעה במרכז התנור. כל 20 דקות מברישים את הבשר במרינדה שנותרה בתבנית.
  7. כעבור שעה מרימים את הטמפרטורה בתנור ל200 מעלות, צולים חצי שעה נוספת ומוציאים מהתנור לבדיקה.
  8. יוצרים חריץ במרכז הנתח כדי לבדוק אם מוכן לפי הטעם, צולים עוד זמן נדרש. לגודל נתח כזה שעה וחצי צריכים להספיק.
  9. עוטפים בנייר סף עד להגשה. מגישים עם הרוטב שנותר בצנצנת.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים