ארוחת צהריים תאילנדית (שיפודי פרגית ובוטנים עם סלט אטריות אורז)

 סועדים: 4 | הכנה: 10 דקות    

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לשיפודים:

600 גרם פרגית או חזה עוף חתוכים לקוביות
שיפודי עץ
4 קוביות שום דורות
4 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף רוטב סויה

לסלט:

חצי חבילת אטריות שעועית דקות (100 גרם)
3 כפות רוטב סויה
1 מיץ לימון
1 מלפפון חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
5-6 עגבניות שרי חצויות

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה: 4 קוביות שום דורות ו-2 קוביות ג'ינג'ר דורות. מוסיפים 2 כפות חמאת בוטנים וכף רוטב סויה וממתינים כמה דקות.
  2. מחממים תנור או טוסטר אובן במצב גריל עליון.
  3. מרפדים מגש בנייר כסף. אם יש רשת צליה מתאימה, מניחים מעל (אם אין, לא נורא).
  4. מערבבים את המרכיבים בקערה עם כף, מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים היטב בידיים.
  5. משפדים כל 3 חתיכות על שיפוד. ומסדרים את השיפודים על הרשת.
  6. צולים בחלק העליון של התנור/טוסטר כ-15 דקות עד שהעוף משחים.
  7. בזמן הצלייה, מניחים אטריות שעועית בקערה גדולה, יוצקים מים רותחים ומכסים את הקערה עם צלחת מתאימה.
  8. חותכים את הירקות לרצועות.
  9. אחרי 5 דקות מסננים את האטריות במסננת, מוסיפים ירקות, רוטב סויה ומיץ לימון ומערבבים.
  10. מניחים סלט בצלחת, מוציאים את המגש מהתנור ומניחים 2-3 שיפודים מעל.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים