גספצ'ו

סועדים: 6 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

3 קוביות בזיליקום דורות
3 קוביות שום דורות
1 קילו עגבניות בשלות ורכות (8-10 יחידות)
2-3 פלפלים
½ בצל סגול
1 מלפפון
1 כף חומץ בן יין אדום
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מעושנת
¼ כפית כמון
2 פרוסות לחם לבן ללא קרום

להגשה

מלפפון
קרוטונים או קרקרים

הוראות הכנה

  1. מוציאים את קוביות דורות לקערה גדולה. 
  2. חוצים את העגבניות לשניים ומוציאים בעזרת סכין או כפית את הזרעים. שומרים את הזרעים בקערה נפרדת.
  3. מסננים את הזרעים ומוסיפים את הנוזל לקערה הגדולה.
  4. חותכים 2-3 פלפלים (כל צבע שיש) ומוסיפים.
  5. חותכים מלפפון לאורך, מוציאים את הזרעים בעזרת כפית. את המלפפון מוסיפים לקערה, הזרעים לפח.
  6. מרטיבים 2 פרוסות לחם לבן ומוסיפים.
  7. מוסיפים ½ בצל סגול, חומץ, שמן זית, מלח, פלפל שחור כמון ופפריקה מעושנת.
  8. טוחנים הכל היטב  בבלנדר או בבלנדר מוט. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  9. טועמים ומתקנים תיבול, מגישים בכוסות עם קוביית קרח מלפפון קצוץ או פרוס, וקרוטונים. נשמר עד יומיים במקרר.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים