תבנית 30X20 ס"מ | זמן הכנה: 20 דקות
500 גרם קמח פיצה
280 מ"ל מים (רצוי מי קרח)
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח גדושה
50 מ"ל שמן זית
100 גרם חמאה
5 קוביות שום דורות
2 קוביות פטרוזיליה דורות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
קורט פפריקה חריפה
200 גרם מוצרלה
1. שמים את כל חומרי הבצק חוץ מהמלח ושמן הזית ולשים במיקסר
במהירות נמוכה. כעבור 5 דק' מוסיפים את המלח וכעבור 5 דקות
נוספות, מוסיפים 50 מ"ל שמן זית. לשים לעוד כדקה ומכבים.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים עד שהכדור מכפיל את
גודלו. (אם יש לכם זמן, עדיף להתפיח במקרר לילה).
3. מוציאים לקערה קטנה את כל המרכיבים של החמאה ומניחים בצד
להתרכך.
4.לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשלושה חלקים ומחממים תנור
ל200 מעלות.
5. מערבבים את חומרי חמאת השום היטב בעזרת כף עץ.
6. מרדדים כל חלק למלבן מוארך (בערך 40X20), מורחים שכבה דקה
של חמאה באופן אחיד ומפזרים שליש מכמות המוצרלה.
7. מגלגלים בעדינות לגליל וחותכים עם סכין חדה ברוחב 5 ס"מ.
חוזרים על התהליך עם שתי חתיכות הבצק הנותרות.
8. מסדרים את החתיכות כשהצד החתוך פונה מעלה בתבנית, (לא
נורא אם החתיכות לא מושלמות, הן כולן יתחברו יחד באפיה).
9. אם נשארה קצת חמאה, שימו אותה בכלי קטן במקרר, ויש לכם
חמאת שום לכל שימוש.
10. לאחר שמסיימים, משאירים את המגש בחוץ כ20 דק' למנוחה,
ואופים בתנור 25-30 דק' עד שהבצק מזהיב והגבינה משחימה
קצת.