קארי עוף ואפונה

סועדים: 4| זמן הכנה: 20 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
½ כוס קורנפלור
½ כפית מלח
4 כפות שמן סויה
2 בצלים לבנים פרוסים
2 קוביות הודו דורות
3/4 כוס קרם קוקוס
2 כוסות מים
1 כוס אפונה
½ כפית מלח
צ'ילי גרוס

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה קורנפלור ומלח. מוסיפים את העוף ומערבבים.
  2. מחממים מחבת רחבה, מוסיפים 2 כפות שמן.
  3. מנערים את העוף מהקורנפלור העודף (אפשר להעביר את כל הכמות לנפה ולנער), מוספים למחבת ומטגנים כדקה מכל צד עד להזהבה קלה של הציפוי, מעבירים למסננת. לא לדאוג אם העוף לא מבושל לגמרי, הוא ימשיך להתבשל ברוטב.
  4. מנקים את המחבת, מחזירים לאש מוסיפים 2 כפות שמן סויה, ואת הבצלים הפרוסים. מטגנים עד שהבצל מתרכך קצת (כ-5 דקות).
  5. מוסיפים 2 קוביות קארי הודי דורות, מטגנים ומערבבים דקה נוספת.
  6. מחזירים את העוף למחבת ומערבבים.
  7. מוסיפים קרם קוקוס, 2 כוסות מים, מלח. ומבשלים 2-3 דקות
  8. מוסיפים את האפונה. טועמים ומתקנים תיבול מלח (מוסיפים צ'ילי יבש גרוס אם רוצים חריף יותר). מגישים חם עם אורז לבן.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים