- מניחים סיר נמוך ורחב על להבה בינונית. מוסיפים 2 קוביות בצל מטוגן
דורות, 25 גרם חמאה, כף שמן זית ואת האורז.
2. מטגנים במשך 1-2 דק' עד שהאורז מתחמם והבצל התערבב
עם האורז ומחלישים את הלהבה.
3. מוסיפים יין לבן ומבשלים תוך כדי ערבוב (כל דקה בערך), עד
שהנוזל נספג באורז.
4. מוספים שליש מכמות המים/ הציר. (חשוב להקפיד שהם יהיו
רותחים!), ממשיכים לערבב עד שהנוזלים נספגים ומוסיפים
שוב. בינתיים חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים (במידה
ומשתמשים בטרי), פורסים דק את הפטריות.
5. כעבור 25 דק' בערך מתחילת הבישול כל הנוזלים ייספגו
והאורז יהיה מוכן לגמרי.
6. מעבירים את האורז לתבנית או מגש רחב לקירור ועצירת
הבישול.
7. שוטפים מעט את הסיר ומחזירים לאש (להבה גבוהה), מוסיפים 50 גרם חמאה ואת הפטריות, מטגנים עד שמזהיבות, מוסיפים חלב ומים, וכשהנוזל רותח מוסיפים את האורז והברוקולי. מחלישים את האש ומערבבים היטב. מוסיפים 3 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות, מערבבים שוב.
8. בוחנים את התוצאה: נראה יבש מדי? הוסיפו קצת חלב ומים.
נראה רטוב מידי? המשיכו לבשל עוד קצת.
9. מתבלים במלח ופלפל שחור. מכבים את האש, מוסיפים פרמזן,
מערבבים ומגישים.