גרבלקס

  סועדים: 8 | זמן הכנה: 10 דקות    

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לדג:

פילה סלמון עם עור ונקי מעצמות (1 קילו)
6 כפות מלח גס (120 גרם)
4 כפות סוכר (60 גרם)
6 קוביות שמיר דורות
1 כפית זרעי כוסברה שבורים
2\1 כפית פלפל שחור
גרידה מתפוז אחד
גרידה מלימון אחד

להגשה:

טוסטים
גבינת שמנת או שמנת חמוצה
צלפים
עירית

הוראות הכנה

  1. מניחים את הדג בתוך תבנית זכוכית או חרס בגודל מתאים, עם צד העור כלפי מטה.
  2. מערבבים את כל שאר המרכיבים ומניחים את הדג עם הצד של העור כלפי מטה, מכסים במרכיבי המשרה מעסים את התערובת מעט פנימה לדג בעזרת האצבעות (מומלץ להשתמש בכפפות).
  3. סוגרים את התבנית בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-24-36 שעות. ככל שמשאירים את הדג עם התבלינים במקרר הוא יגיר יותר נוזלים ויהפוך מלוח יותר.
  4. מוציאים את הדג ושוטפים אותו מהציפוי תחת מים זורמים. לא יותר מ- 20-30 שניות.
  5. מנגבים בנייר מגבת ומתחילים לפרוס באלכסון. חשוב מאוד להשתמש בסכין חדה מאוד. את העור משליכים לפח.
  6. מסדרים את הטוסטים בצלחת, מורחים גבינת שמנת ופרוסת דג. מפזרים צלפים ועירית ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים