המבורגר בלחמניות עם קראסט שום שחור

זמן הכנה: 20 דקות | זמן אפייה: 25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לחמניות:

500 גרם קמח לחם
כוס מים
3 כפות סוכר
1.5 כף שמרים
1 ביצה
1 כף מלח
4 כפות שמן זית

קראסט שום שחור:

3 כפות קמח אורז
3 כפות פנקו
4 כפות מים
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
3 כפות שמן
4 קוביות מיקס שום ושום דורות

המבורגר:

1 ק"ג בשר טחון
10 גרם מלח (1/2 כף)
2 גרם פלפל שחור גרוס (כפית שטוחה)
100 מ"ל סודה
1 כפית רוטב ווּסטרשייר

הוראות הכנה

8 לחמניות:

  1. שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים וסוכר ומפעילים במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה, ואחר כך את הביצה. לשים כ-5 דקות
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד שתי דקות
  4. מוסיפים את השמן ולשים עוד שתי דקות.
  5. מכסים ומניחים לתפוח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מחלקים ל-8 ומכדררים, מניחים בתבנית אפייה משומנת עם מרווחים, מכסים ומשאירים לתפיחה שניה. 
  7. מערבבים את מרכיבי הציפוי. מורחים בעדינות על הלחמניות (כ-20 דקות אחרי תחילת ההתפחה השניה). מכסים וממשיכים להתפיח עוד 20 דקות.
  8. מחממים תנור ל-190 מעלות, אופים במרכז התנור כ-25 דקות עד שהלחמניות משחימות קלות.

6 קציצות המבורגר במשקל 180 גרם:

  1. בוחרים בשר טחון טרי עם אחוז שומן גבוה יחסית. 
  2. מערבבים את כל המרכיבים היטב בקערה.
  3. חותכים נייר אפייה ל- 6 ריבועים 
  4. מחלקים את התערובת ל-6 כדורים שווים (רצוי בעזרת משקל)
  5.  מכדררים כל כדור היטב, מניחים על ריבוע נייר אפייה ומעצבים לקציצה שטוחה. לתוצאה אחידה ויפה יותר, הצטיידו בטבעת נירוסטה במידה הרצויה. (אפשר לרכוש בכל חנות אפייה)
  6. מעבירים לקופסה ולמקרר, רצוי ל-24 שעות (או 3-4 שעות במקפיא אם אין זמן) כדי שהקציצה תתייצב.
  7. צולים על גריל או במחבת גריל ומגישים חם.

 

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים