סועדים: 6 | זמן הכנה: 15 דקות
גבינת שמנת (150 גרם)
1 כף אבקת סוכר
⅓ כוס שמנת מתוקה
¼ כפית מלח
2 ביצים
5 קוביות שום דורות
3 קוביות פטרוזיליה דורות
1 כפית מלח
1 כפית דבש
1 גביע שמנת חמוצה (100 גרם)
2 כפות שמנת מתוקה
חמאה מומסת (100 גרם)
2 כפות פנקו
1. מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינה, מעבירים לשק זילוף, או שקית סנדוויץ עם חור בפינה.
2. מערבבים בקערה נפרדת את קוביות השום והפטרוזיליה ושאר מרכיבי תערובת השום ומניחים בצד.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. יוצרים חתכים בלחמנייה ומקפידים לא לחתוך עד הסוף כדי שהלחמנייה לא תתפרק.
5. ממלאים את חריצי הלחמניות בתערובת הגבינה בעזרת שק הזילוף.
7. הופכים את הלחמניות, טובלים היטב בתערובת השום ומעבירים לתבנית אפייה מוכנה מראש עם הפתחים כלפיי מעלה.
8. מפזרים מעט פירורי פנקו ואופים בתנור כ-20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.