סלט אורז בר ומנגו

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

אורז בר (200 גרם)
4 כרעי עוף ללא עור
1 מנגו גדול, חתוך לקוביות
1 בצל סגול פרוס דק
1 פלפל צ'ילי חריף פרוס לעיגולים דקים
3/4 קופסא עלי רוקט ( או גרגר נחלים)
מיץ לימון מלימון 1
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור

לפסטו כוסברה:

8 קוביות כוסברה דורות
5 קוביות תערובת תיבול לטחינה דורות
2 כפיות זרעי כוסברה מרוסקים
שמן זית (100 מ"ל)

הוראות הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר בינוני (2-3 ליטר), ומחממים תנור על מצב גריל.
    2.  מוסיפים את האורז לסיר ומבשלים כמו פסטה (ללא מלח), עד שמתרכך ונפתח קצת (40-45 דק' בערך). שימו לב שהמים
    מבעבעים קלות ולא גועשים מדי כדי שהאורז לא יתפרק לגמרי.
    3.  מכינים פסטו כוסברה: מוציאים לקערה קטנה 8 קוביות כוסברה ו5 קוביות תיבול לטחינה דורות.
    4. כעבור 5 דקות מוסיפים לקערית את זרעי הכוסברה ושמן זית ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
    5.  מחלקים את רוטב הפסטו לשניים- בחצי מהכמות משתמשים לעטוף את חתיכות העוף, את החצי השני שומרים לתיבול הסלט.
    6. מסדרים את העוף (שהעור כלפיי מעלה) על גבי רשת המונחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    7. צולים את העוף כ20 דק' בשליש העליון של התנור עד שהעור משחים. חותכים חתיכה אחת באמצע כדי לוודא שמוכן.
    8. בזמן הצלייה- מקלפים וחותכים את המנגו, פורסים בצל סגול חותכים פלפל חריף וסוחטים את הלימון.
    9. כשהאורז מוכן- שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
    10. מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד (אורז, מנגו, בצל סגול גרגר נחלים, לימון , שמן זית והפסטו כוסברה שנותר), את הפלפל החריף שומרים בצד.
    11. טועמים, מתבלים במלח ופלפל, ומחלקים לצלחות עמוקות.
    12. מניחים את העוף הצלוי מעל, ואת עיגולי הפלפל החריף ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים