סלט ירוקים ורצועות שייטל בבוטנים וג׳ינג׳ר

 סועדים: 4 | זמן הכנה:20 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בשר שייטל או סינטה פרוס דק (בקשו מהקצב) (600 גרם)
3 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
4 כפות חמאת בוטנים
3 כפות מים רותחים
4-5 גבעולי סלרי פרוסים ללא עלים
2 פלפל גמבה פרוסים לרצועות דקות
8-10 עגבניות שרי או שתי עגבניות חתוכות לשמיניות
שעועית ירוקה טרייה חלוטה, או קפואה (150 גרם)
1 מלפפון פרוס דק
6-8 עלי נענע גבעולים
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
רבע צרור כוסברה קרוע בידיים עם הגבעולים
מיץ לימון מלימון אחד
2 כפות חומץ אורז
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
פלפל צ׳ילי גרוס
רוטב סויה (להגשה)

הוראות הכנה

  1. מניחים בקערה 3 קוביות שום חריף דורות, 3 קוביות ג׳ינג׳ר דורות, 3 כפות חמאת בוטנים ו3 כפות מים רותחים. מערבבים היטב עם כף עד שנוצר ממרח אחיד.
  2. מכינים את כל הירקות לסלט, כל אחד לפי רשימת המרכיבים.
  3. במידה ומשתמשים בשעועית ירוקה טרייה- בשלו כשתי דק' במים רותחים, קררו מיד וסננו. במידה ומשתמשים בקפואה- הניחו בקערה, צקו מים רותחים, המתינו דקה וסננו.
  4. מרכיבים את כל חלקי הסלט, מתבלים בלימון , שמן זית וחומץ אורז, מעט מלח, פלפל צ׳ילי, ומחלקים ל4 צלחות.
  5. מחממים מחבת עבה (רצוי טפלון) על אש גבוהה.
  6. מורחים את תערובת השום והבוטנים על רצועות השייטל, משאירים חלק מהתערובת למריחה שניה אחרי הצלייה.
  7. צורבים את הרצועות על מחבת חמה, ומניחים בקערה עם שארית התערובת.
  8. מערבבים ומניחים רצועות על כל סלט.
  9. מגישים עם רוטב סויה בצד.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים