סלמון וולינגטון

סועדים: 8 | זמן הכנה: 20 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק עלים מופשר \ 8 ריבועי בצק עלים מוכנים (600 גרם)
פילה סלמון טרי, נקי מעור ועצמות (500 גרם)
3 כפות חרדל

מילוי

2 כפות שמן זית
1 סלסלת פטריות (200 גרם)
1 שקית עלי בייבי תרד (200 גרם)
4 קוביות בצל מטוגן דורות
1/3 כוס יין לבן
1/2 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס

רוטב

4 כפות חרדל
4 כפות דבש
2 קוביות תערובת תיבול לטחינה דורות

הוראות הכנה

  1. מתחילים במילוי: מחממים היטב מחבת טפלון רחבה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת הפטריות הקצוצות. מטגנים כדקה. 
  2. מוסיפים 4 קוביות בצל מטוגן דורות ומערבבים חצי דקה.
  3. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים, (הם יתכווצו תוך דקה).
  4. מוסיפים יין לבן, מלח ופלפל שחור, מאדים דקה, מכבים את האש ומעבירים לקערה ולמקרר לקירור. 
  5. מחממים תנור ל190 מעלות עם טורבו, מרפדים תבנית אפיה בנייר. 
  6. חותכים את הסלמון ל8 קוביות שוות פחות או יותר, אם לא מסתדר בדיוק אפשר לשים שני חתיכות במאפה אחד. 
  7. מניחים ריבוע בצק עלים על התבנית, מורחים חצי כף חרדל במרכז, בוזקים מעט מלח ופלפל, ומניחים כף מהתערובת תרד פטריות מעל. 
  8. מצמידים שני קצוות נגדיים אחד לשני, ואז את שני הקצוות האחרים.
  9. חוזרים על הפעולה עם שבעת הריבועים האחרים.
  10. מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים בתנור 20 דקות עד שהבצק מזהיב.
  • אפשר להכין מאפה אחד גדול עם חתיכת סלמון גדולה ולפרוס למנות.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים