פאי בקר ונקניקיות

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 25 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בשר טחון (500 גרם)
2 ריבועים של בצק עלים בגודל 20*20
4 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
5-6 נקניקיות (לבחירתכם) פרוסות לעיגולים
½ כרוב לבן פרוס דק
4 כפות רוטב ברביקיו
2 כפות רוטב ווצ׳סטר
2 קוביות פטרוזיליה דורות
1 ביצה טרופה

הוראות הכנה

1. מפשירים שני ריבועי בצק עלים (רצוי במקרר, לילה לפני כדי למנוע קרעים).
2. משחימים את הבשר הטחון במחבת חמה על אש גבוהה עם 1 כף שמן זית. מגיעים להשחמה קלה של כחמש דק' ואז מסננים את הבשר מעודף נוזלים ושומן.
3. מנקים את המחבת ומחזירים לאש. מוסיפים שתי כפות שמן זית, את הנקניקיות וקוביות בצל מטוגן דורות. כעבור חמש דק' מוסיפים 2 קוביות שום דורות ,את הבשר, הכרוב, 2 קוביות פטרוזיליה דורות והרטבים.
4. מבשלים כ-15 דק' על להבה בינונית נמוכה ומערבבים מדי פעם.
5. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים.
6. בינתיים, על משטח מקומח, מרדדים מעט את ריבועי הבצק, מניחים ריבוע אחד בתבנית עגולה או מרובעת בקוטר 20-25 סנטימטר,עם שוליים בגובה מתאים (ככל שהפאי יהיה גדול יותר, הוא יהיה נמוך יותר).
7. ממלאים בתערובת הבשר ומרדדים את הריבוע השני. כדאי לחורר כמה חורים כדי שהאדים לא יילכדו בתוך הפאי וירטיבו אותו מדי. מכסים את התבנית, מחברים עם האצבעות את שני הדפים וחותכים קצוות מיותרים.
8. מברישים את הפאי בביצה טרופה, ואופים במרכז התנור בחום של 200 מעלות כ-20 דק' עד שהבצק מקבל צבע זהוב ויפה.

 

טיפ : אופן האכסון של בצק עלים מחייב אותנו להשתמש בכולו בפעם אחת או לזרוק מה שנשאר. הפתרון? כשהבצק מגיע מהסופר, כשהוא במצב לא קפוא לגמרי, חתכו לריבועים של 20 סנטימטר בערך ואחסנו במקפיא עם ניילון מפריד ביניהם. כך תוכלו להפשיר רק מה שאתם צריכים.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים