סועדים:4 | זמן הכנה: 20 דקות
פילה בורי ( אפשר גם מוסר/ לברק, וחשוב שיהיה נקי מעצמות) (600 גרם)
5 קוביות כוסברה דורות
4 קוביות שום דורות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כפות פירורי לחם ( רצוי פנקו)
1 כף שמן זית
חמאה (100 גרם )
3 כפיות לימון כבוש (חתיכות או טחון)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית קמח
4 פלפל גמבה
2 כוסות מים
חצי שקית עלי בייבי תרד (150-200 גרם)
2 קוביות פטרוזיליה דורות
מלח
פלפל שחור
3 כפות צנוברים
1. מוציאים 5 קוביות כוסברה דורות ו-4 קוביות שום דורות
לקערה.
2. טוחנים את הדג במטחנת בשר (עם הדיסקית הגסה יותר), או
קוצצים בסכין חדה.
3. מוסיפים את הדג הטחון ואת כל שאר המרכיבים לקציצות לתוך
הקערה.
4. מכינים קערה קטנה עם מים בצד.
5. מערבבים את כל המרכיבים היטב (רצוי להשתמש בכפפות
לשלב הזה).
6. מתחילים ליצור את הקציצות: מוצאים בעזרת כף מהתערובת
כדי לשמור על גודל אחיד, מעצבים ומהדקים באמצעות הידיים.
אם הקציצה לא חלקה, טובלים את האצבעות בקערת המים
הקטנה ומעצבים שוב. הקציצות אמורות להיות עדינות, אך אם
הן עדינות מדי ומתפרקות, הוסיפו עוד כף פירורי לחם וערבבו
הכל שוב.
7. מכניסים את הקציצות המוכנות למקפיא (או למקרר אם אין
מקום) לכמה דקות בזמן שמתחילים את הרוטב.
8. מניחים מחבת רחבה (28-30 ס"מ, וודאו שיש לה מכסה
מתאים) על הכיריים, מוסיפים חמאה, לימון כבוש, פפריקה
וקמח ומדליקים להבה בינונית.
9. ממיסים את החמאה תוך כדי ערבוב, בינתיים חותכים את
הגמבה לחתיכות גסות. לאחר שכל החמאה נמסה, מוסיפים
את הפלפלים למחבת. (כ3-4 דק').
10. כשהחמאה מתחילה לבעבע ולהזהיב, מוסיפים את התרד
והמים.
11. כשהרוטב מגיע לרתיחה, מניחים את הקציצות בתוך הרוטב
בעדינות.
12. מוסיפים 2 קוביות פטרוזיליה דורות למחבת, מכסים ומבשלים
כ10 דק'.
13. מרימים את המכסה, ובודקים קציצה אחת אם מוכנה.
14. אם הקציצה מוכנה- בודקים את הרוטב, רוטב חמאה צריך
להיות קצת סמיך ולעטוף קלות את הקציצות. אם הרוטב דליל
מדי, ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שמגיעים לסמיכות
הרצויה.
15. טועמים עם כפית את הרוטב, מתבלים במלח ופלפל שחור אם
צריך (קחו בחשבון שלימון כבוש מעט מלוח), מפזרים צנוברים
ומגישים עם לחם או חלה טובה.