סלמון בורגר אסייתי

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לקציצה

פילה סלמון טרי, נקי מעור ועצמות (500 גרם)
3 קוביות כוסברה דורות
2 קוביות תיבול אסייתי דורות
1 כף נענע קצוצה
2 כפות פנקו
2 כפות בצל ירוק קצוץ
1 כף שומשום לבן ושחור
2 כפות מיונז
½ כפית מלח

לציפוי

2 כפות פנקו
1 כף שומשום לבן ושחור

לרוטב

3 כפות מיונז
1 קובייה רוטב אסייתי דורות
1 כף רוטב סויה
1 כף חומץ אורז

להגשה

4 לחמניות המבורגר
2 מלפפונים פרוסים דק
1 אבוקדו פרוס דק
נבטים סיניים
נבטי חמנייה

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה את כל מרכיבי הקציצה מלבד הסלמון.
  2. מוציאים לקערית את כל מרכיבי הרוטב.
  3. קוצצים את הסלמון בסכין ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב , מחלקים ל-4 חלקים שווים ויוצרים קציצות בעזרת הידיים.
  4. מעבירים לצלחת או מגש קטן ומניחים במקפיא ל- 20 או במקרר לשעה (אפשר להכין מראש ולשים במקרר עד 6-7 שעות).
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות (ללא טורבו)
  6. מערבבים פנקו ושומשום לציפוי. טובלים כל קציצה בציפוי ומעבירים למגש מרופד בנייר אפייה משומן. 
  7. אופים בתנור כ-10 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
  8. מערבבים את הרוטב. 
  9. מרכיבים את הכריך: כף רוטב, קציצה, מלפפון פרוס, אבוקדו ונבטים. מגישים חם
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים