גאלט אגסים וג'ינג'ר

סועדים: 6 | זמן הכנה:  25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק:

½1 כוס קמח לבן (210 גרם)
חמאה קרה חתוכה לקוביות (125 גרם)
¼ כפית מלח
1 חלמון
2-3 כפות מי קרח

קרם שקדים:

חמאה (100 גרם)
כוס אבקת סוכר (100 גרם)
כוס קמח שקדים (100 גרם)
1 ביצה
1 כף ברנדי (13 גרם)
1 כף גדושה קורנפלור (13 גרם)

מילוי וזיגוג:

4-5 אגסים פרוסים
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
חמאה מומסת (50 גרם)
1 כף סוכר חום
¼ כפית קינמון

הוראות הכנה

  1. שמים קמח וחמאה במעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד שהמרקם מזכיר חול ונראה אחיד. 
  2. מוסיפים חלמון ומלח וממשיכים לעבד בפולסים.
  3. מוסיפים כף מים בכל פעם, וממשיכים בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד. 
  4. מוציאים את הבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות, עד לילה. 
  5. מנקים את מעבד המזון קלות ומתחילים להכין קרם שקדים- מתחילים עם חמאה ואבקת סוכר ומעבדים בפולסים קצרים, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים קמח שקדים וביצה, ממשיכים לעבד בפולסים. מוסיפים ברנדי וקורנפלור ומפעילים שוב, עד מתקבל קרם אחיד. מעבירים לכלי ולמקרר.
  6. מוציאים לקערית 2 קוביות ג'ינג'ר דורות, 50 גרם חמאה מומסת, כל סוכר חום ומעט קינמון (לא חובה), ומניחים במקום חמים.
  7. מקמחים מעט את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי ½ ס"מ, מכוונים לעיגול אבל הצורה לא קריטית.
  8. משמנים תבנית אפיה מרופדת בנייר, ומעבירים את הבצק לתבנית.
  9. מורחים קרם שקדים על הבצק, משאירים שוליים של 2-3 ס"מ ללא קרם מסביב. משאירים 2-3 כפות קרם שקדים בקערה.
  10. מגלענים ופורסים את האגסים (לא חובה לקלף), ומסדרים על הקרם בכל צורה שנראית. 
  11. מקפלים את השוליים מעל האגסים.
  12. מברישים את האגסים ואת שולי הבצק בזיגוג החמאה וג'ינג'ר, ומפזרים את קרם השקדים הנותר. 
  13. מכניסים למקרר ל15 דקות, בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
  14. אופים במרכז התנור 30-40 דקות עד שהבצק מזהיב.
  15. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

*אפשר להחליף חלק או את כל האגסים בתפוחים.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים