גיוזה עוף

25 כיסונים: | זמן הכנה: 25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

גיוזה

חבילת דפי גיוזה קפואים (250 גרם)
חזה עוף טחון (300 גרם )
1/2 כוס כרוב לבן קצוץ
1 כף בצל ירוק קצוץ
1 קובייה ג'ינג'ר דורות
1 כף סויה
1 כף סאקה או יין לבן
1 כפית מירין
1 כפית מלח
שמן סויה או ספריי שמן לטיגון

רוטב

3 כפות סויה
3 כפות חומץ אורז
1 כפית סוכר
1 קובייה שום חריף דורות
1 קובייה ג'ינג'ר דורות
1 כף שמן שומשום
1 כף בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. איך עובדים עם דפי גיוזה? מפשירים בחוץ 20 דקות לפני תחילת העבודה, מכסים במגבת לחה את הערימה בזמן העבודה למניעת התייבשות, מוציאים 2-3 דפים למילוי בכל פעם.
  2. מוציאים את כל מרכיבי המילוי לקערה.
  3. מוציאים את כל מרכיבי הרוטב למעט הבצל הירוק לקערה קטנה.
  4. מערבבים את תערובת המילוי, ממלאים קערית עם מים לסגירת הגיוזה.
  5. מוציאים 2-3 דפים למשטח העבודה. מניחים כפית מילוי במרכז כל דף. 
  6. מרטיבים אצבע או מברשת במים ומעבירים על שולי הדף. 
  7. מקפלים את הגיוזה ומהדקים את הסגירה. 
  8. מניחים את הגיוזה על המשטח עם המילוי למטה והפתח למעלה. מהדקים בעזרת האצבעות את המילוי לחלק התחתון, וצובטים קפלים קטנים לאורך הסגירה. לא נורא אם הקפלים לא מצליחים כל כך, זה עניין של צורת הגשה בלבד. ככל שעושים יותר זה קורה בקלות.
  9. מחממים מחבת טפלון רחבה. (עם מכסה מתאים), מוסיפים מעט שמן סויה, ומסדרים כמה גיוזה שאפשר בלי שיגעו אחד בשני. 
  10. מטגנים עד שהתחתית מזהיבה, כ1-2 דקות. מוסיפים חצי כוס מים ומכסים את המחבת. מאדים על אש נמוכה 8-10 דקות עד שהמים מתאדים לגמרי. 
  11. מוסיפים את הבצל הירוק לרוטב ומגישים.

 

  • אפשר להחליף את העוף הטחון בטופו מפורר.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים