לביבה קוריאנית

2 לביבות בקוטר 20 ס"מ|  זמן הכנה: 15 דקות

 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

¾ כוס קמח לבן (105 גרם)
¼ כוס קמח תפו"א (35 גרם)
כפית 1 מלח
½ כפית אבקת אפיה
1 כף שמן שומשום
1 ביצה
¾ כוס סודה קרה
1 גזר חתוך לגפרורים
1 בצל לבן פרוס דק
1 כוס בצל ירוק פרוס דק (רק החלק הירוק)
1 כוס כרוב פרוס דק
שמן סויה או קנולה לטיגון

רוטב

3 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
½ כפית סוכר
קובייה 1 ג'ינג'ר דורות
קובייה 1 שום חריף דורות
1 כף שומשום קלוי
כף בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. מוציאים את מרכיבי הרוטב לקערה, (ללא השומשום והבצל הירוק) ומניחים בצד.
  2. מוציאים לקערה גדולה קמח, קמח תפו"א, מלח ואבקת אפייה.
  3. מערבבים ומוסיפים שמן שומשום, ביצה וסודה קרה– חשוב שהנוזל יהיה קר מאוד.
  4. מערבבים רק עד שנוצרת תערובת אחידה. 
  5. מוסיפים את הירקות, אפשר לגוון לפי הטעם ולפי מה שיש במקרר, גזר/קישואים/פלפלים/כרישה. יש לשמור על היחס- כ 4 כוסות ירקות לכמות הקמח במתכון.
  6. מערבבים בעדינות.
  7. חממים מחבת טפלון על להבה בינונית. המתכון הוא לשתי לביבות במחבת 24 ס"מ, אך ניתן לשחק עם גודל המחבת וגודל הלביבה לפי ההעדפה האישית. (ניתן ליצור גם לביבות קטנות)
  8. שהמחבת חמה מאוד, מוספים כף שמן סויה, ויוצקים את הבלילה פנימה עד שמכסה את שטח המחבת בשכבה דקה. 
  9. מטגנים 3-4 דקות עד שמזהיב, הופכים בעזרת תרבד ומטגנים ל 2-3 דקות נוספות.
  10. מוספים את השומשום והבצל הירוק לרוטב ומערבבים.
  11. מעבירים את הלביבה לצלחת וחותכים לחתיכות קטנות ומגישים חם עם הרוטב.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים