מרק כתום – דלורית וג׳ינג׳ר

6 :סועדים

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

1 קילו דלורית קלופה ונקייה מגרעינים
5 קוביות בצל מטוגן דורות
2 ענפי טימין
2 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
1 פרוסת לחם לבן
2 כוכב אניס
מיץ מתפוז אחד
מלח
פלפל שחור
שמנת חמוצה
עירית או בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. מניחים בסיר את קוביות בצל מטוגן דורות וקוביות ג׳ינג׳ר  דורות. מדליקים את האש ומטגנים כ2 דק'.
  2. בינתיים חותכים את הדלורית לחתיכות גסות.
  3. מוסיפים את הדלורית והטימין ומכסים במים.
  4. מוסיפים את הלחם ומבשלים כ25-30 דק' עד שהדלוריות רכות מאוד.
  5. מכבים את האש, מוציאים את הטימין ושליש מכמות המים מהסיר עם מצקת ושומרים בצד (לא לזרוק!)
  6. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט (או מעבירים לבלנדר בזהירות) ומוסיפים את יתרת ההנוזל ששמנו בצד עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  7. מחזירים את המרק הטחון לסיר, מוסיפים את מיץ התפוזים וכוכבי אניס, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים לעוד 5-6 דק' על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מגישים עם כף שמנת חמוצה ועירית.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים