סיר כרוב ממולא

סועדים: 4 | זמן הכנה: 30 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

כרוב ממולא:

1 ראש כרוב לבן רגיל או כרוב ערבי (מלפוף)
בשר בקר או עוף טחון (400 גרם)
3 כפות שמן זית
4 קוביות תערובת תיבול דורות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור
2/3 כוס אורז עגול שטוף
1 כף פירורי פנקו

רוטב:

4 כפות שמן זית
2 קוביות תערובת תיבול דורות
1 כף סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים רותחים
3 קוביות מיץ לימון דורות
10 עגבניות שרי

הוראות הכנה

  1.  מוציאים עם סכין את ליבת הכרוב- נועצים סכין קטנה סביב הבסיס הקשה מסובבים סביבו ומוציאים.
  2.  מניחים את הכרוב בסיר, מוסיפים מים, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שמתרכך והעלים נושרים בקלות.
  3. בזמן שהכרוב מתרכך מכינים את המילוי: מוציאים את הבשר הטחון למחבת טפלון על להבה חזקה, משחימים את הבשר, מערבבים ומפוררים עם כף עץ, כ5-6 דקות.
  4. מכבים את האש, מוסיפים את כל שאר מרכיבי המילוי, מערבבים ומניחים בצד.
  5. בקערה נוספת שמים את כל מרכיבי הרוטב.
  6. מפרידים את עלי הכרוב, את החתיכות שנקרעו לגמרי מניחים בתחתית הסיר.
  7. מניחים עלה כרוב על משטח העבודה, חותכים סביב החלק הקשה (ה"עורק") ומקבלים שני חצאי עלה. את החלק הקשה זורקים.
  8. מניחים כף מילוי במרכז ומגלגלים. הגלגול לא צריך להיות מושלם ולא צריך לסגור את הקצוות, המילוי יישאר בפנים.
  9. מצופפים את כל העלים המגולגלים בסיר. מערבבים את הרוטב ומוסיפים לסיר.
  10. חוצים את העגבניות ומפזרים מעל.
  11. מכסים במכסה של הסיר (אם הוא עמיד בחום), או בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור 170 מעלות (טורבו) לשעה.
  12. כעבור שעה מסירים את הכיסוי, מגבירים את החום ל-220 מעלות לעוד 15-20 דקות לייבוש והשחמה ומגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים