סלט חם של שעועית, תרד ופסטו

סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

3 כוסות כוסות שעועית קפואה מבושלת (בובס, או שעועית לבנה רגילה)
2 כפות שמן זית
3 קוביות פסטו דורות
2 קוביות שום חריף דורות
200 גרם עלי בייבי תרד (שקית)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
2 כפות צנוברים קלויים

הוראות הכנה

  1. מוציאים 3 כוסות שעועית לקערה להפשרה. במידה ומשתמשים בשעועית יבשה – משרים 24 שעות במים, שוטפים ומבשלים כ-40 דקות בסיר מלא מים (ללא מלח) ומסננים.
  2. מניחים במחבת 3 קוביות פסטו דורות, 2 קוביות שום חריף דורות, ו2 כפות שמן זית.
  3. מדליקים את האש, מטגנים 20-30 שניות תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את השעועית המסוננת ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את התרד בשלבים (מוסיפים עוד בכל פעם שהכמות מתכווצת).
  6. מתבלים במלח ופלפל שחור, שומרים חם או מחממים לפני ההגשה. 
  7. לפני ההגשה, מוסיפים מיץ מלימון אחד, מפזרים צנוברים ומגישים.

ניתן להשתמש בשעועית קפואה או מקופסאות.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים