סלמון טריאקי

סועדים:4 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

800 גרם סלמון נקי מעור ועצמות חתוך לקוביות
½ כוס רוטב סויה (120 מ"ל)
1/3 כוס סוכר (80 גרם)
2 קוביות רוטב אסייתי דורות
3 כפות יין לבן
½ 1 כף קורנפלור
3 כפות מים
בצל ירוק קצוץ
שומשום

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה 2 קוביות רוטב אסייתי דורות, רוטב סויה, סוכר, ויין לבן. מערבבים ומוציאים חצי מהכמות לכוס.
  2. מוסיפים את הסלמון לקערה, מערבבים ומשרים ל20-30 דקות. ההשריה עוזרת להעמקת הטעם, אבל גם אפשר לוותר עליה אם ממהרים.
  3. מחממים תנור ל200 מעלות. מעבירים את הסלמון לתבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים בחלקו של התנור כ-10 דקות עד שמוכן.
  4. שופכים את הרוטב ששמרנו בצד למחבת, מביאים לרתיחה.
  5. מערבבים בקערית קורנפלור ומים, ומוסיפים למחבת. מערבבים עד שהרוטב מסמיך. שימו לב- זה קורה מהר.
  6. מוציאים את הסלמון מהתנור, יוצקים עליו את הרוטב, מפזרים בצל ירוק ושומשום ומגישים חם

*אפשר להחליף את הדג בקוביות חזה עוף/פרגית. זמני הצלייה יתארכו מעט.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים