עוגת דבש תפוחים וג'ינג'ר

סועדים: 6 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

1/2 כוס דבש (180 גרם)
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
½ כפית סודה לשתייה (2.5 גרם)
¾ כוס מים חמים
1 ביצה
1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 תפוח (רצוי גרני סמיט)
1 קוביה מיץ לימון דורות
¼ 1 כוס קמח (175 גרם)
¼ כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. מוציאים לקערה חצי כוס דבש, 2 קוביות ג'ינג'ר דורות, ½ כפית סודה לשתייה. מוסיפים מים חמים (לא רותחים) ומערבבים היטב עד שנוצר נוזל אחיד.
  3. בקערה גדולה, טורפים היטב חצי כוס סוכר דמררה וביצה.  עד שהתערובת תופחת מעט. מוסיפים חצי כוס שמן וממשיכים לטרוף עד שמתאחד.
  4. קוצצים בסכין תפוח גרני סמיט הכי קטן שאפשר (או גוררים בפומפיה) מוסיפים קוביית מיץ לימון טבעי דורות ומערבבים. מוסיפים לקערה הגדולה.
  5. מוסיפים את תערובת הדבש והמים.
  6. מערבבים פנימה חצי מכמות הקמח, אבקת אפיה ואת החצי השני. עד שמקבלים מסה (נוזלית מאוד) ללא גושים.
  7.  משמנים תבנית אינגליש קייק או כל תבנית שמתחשק, יוצקים את התערובת עד ל3/4 מגובה התבנית, ואופים במרכז התנור עד שקיסם שננעץ יוצא נקי (כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק 25 ס"מ)
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים