עוף מרבלה

זמן הכנה: 10 דקות | זמן השרייה – עד לילה | זמן צלייה: 40 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

8 חתיכות שוק וירך עוף טרי (או מה שאוהבים)
5 קוביות שום דורות
4 קוביות פטרוזיליה דורות
1 כף אורגנו יבש
3 כפות חומץ אדום
חצי כוס יין לבן
2 כפות צלפים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 כוס זיתים מגולענים
1 כוס שזיפים מגולענים (או תמרים)
2. עלי דפנה
עלי אורגנו טריים להגשה

הוראות הכנה

  1. מוציאים את כל המרכיבים למעט העוף לתבנית פיירקס מתאימה, מערבבים היטב. 
  2. מוסיפים את העוף ומצפים אותו במרינדה, מכסים ומכניסים למקרר לשעה עד לילה.
  3. מוציאים לטמפרטורת החדר חצי שעה לפני הצלייה, מחממים תנור ל-190 מעלות.
  4. מסדרים את העוף עם העור למעלה, צולים במרכז התנור כ-40 דקות עד שהעוף משחים, בודקים ומוסיפים כמה דקות אם צריך. 
  5. מקשטים עם עלי אורנו טריים ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים