פריטטה ים תיכונית

סועדים: 4| זמן הכנה: 20 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

400 גרם תפו"א (2 תפוחי אדמה בינוניים)
4 כפות שמן זית
1 פלפל גמבה גדול
6-8 ביצים
2 כפות תיבול לקציצות דורות (45 גרם)
4 כפות שמנת מתוקה
1 כפית שטוחה מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות. 
  2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר קטן, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים קובייה אחת לבדוק אם  תפוחי האדמה התבשלו ומסננים.
  3. מחממים מחבת טפלון רחבה היטב, מוסיפים שתי כפות שמן זית ואת תפוחי האדמה המסוננים. מטגנים את תפוחי האדמה 3-4 דקות. 
  4. חותכים את הפלפל לרצועות או קוביות ומוסיפים למחבת, מטגנים 3-4 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה מזהיבים והפלפל מתרכך קצת אבל לא לגמרי. מעבירים שוב למסננת.
  5. מוציאים לקערה 2 כפות תיבול לקציצות דורות, 6-8 ביצים (תלוי בגודל), 4 כפות שמנת מתוקה, מלח ופלפל וטורפים היטב.
  6. מנקים את המחבת ומחזירים לאש. מחממים את המחבת עד שהיא לוהטת, מחלישים את האש , מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת הביצים. מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה מוסיפים את תפוחי האדמה והפלפלים מעל.
  7. מחלישים את האש ומכסים, או מכניסים לתנור (180 מעלות) ל-10 דקות או עד לדרגת העשייה הרצויה.

 

*חשוב להשתמש במחבת טפלון ללא שריטות כדי שביצה לא תידבק בשלב הערבוב.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים